Државни органи ЦГ почели попис добара СПЦ

Државни органи Црне Горе, упркос ставу великог броја грађана и све масовнијих протестних литија, кренули су у спровођење Закона о слободи вјероисповијести, пишу Новости.

Како наводе, не чекајући почетак најављеног експертског дијалога правних тимова Митрополије црногорско-приморске и Владе Црне Горе на тему спорних дијелова закона, који дискриминишу Српску православну цркву, Управи за имовину почела је да стиже документација о статусу вјерских објеката у Даниловграду, Никшићу и Гусињу.

Ови акти, напомиње лист, тичу се манастира Острог и Ждребаоник, као и других храмова и добара.

Адвокат Митрополије Далибор Кварић рекао је за Новости да је Владина прича о дијалогу превара како би у тишини спроводили закон, припремали докуметацију и достављали је надлежним органима.

Лист подсјећа да је највећи проблем државних чиновника непознаница како је црквена имовина уопште могла да буде уписана као својина СПЦ.

„Велика нам је непознаница како и на основу чега је упис извршен и шта је то мотивисало поједине катастре да могу уписивати имовину на СПЦ“, рекао је за Побједу директор Управе за имовину Блажо Сарановић, најављујући поступке за ревизију ових укњижби.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО