Свиња и птица не једу заједно

Махатма Ганди – поучна прича за препотентне

Када је Махатма Ганди студирао право на колеџу у Лондону, имао је професора чије је презиме било Питерс и који је осјећао анимозитет према Гандију. Зато Ганди никада није спустио главу пред његовим лошим коментарима који су били веома чести.

Једног дана, господин Питерс је ручао у трпезарији Универзитета и Ганди је дошао са својим послужавником и сјео поред професора. Професор је у својој ароганцији рекао:

“Господине Ганди, ви не разумијете, свиња и птица не сједе заједно да једу.“, на шта му је Ганди одговорио, да се не брине и да ће одлетјети, те је отишао и сјео за други сто.

Господин Питерс, зелен од бијеса, одлучује да се освети на сљедећем тесту, али Ганди реагује и брилијантно одговара на сва питања. Затим му господин Питерс поставља сљедеће питање:

“Господине Ганди, ако ходате улицом и нађете пакет у коме је врећа мудрости и торбу у којој је новац, шта ћете од тога узети?“

Без устезања, Ганди је одговорио:

“Пакет са новцем, наравно.“

Господин Питерс, насмијавши се, рече:
“Ја бих, на твом мјесту, прије узео ону врећу у којој је мудрост.“,
“Сваки човјек узима оно што нема.“, одговорио је Ганди равнодушно.

Господин Питерс, већ хистеричан, пише на испитном листу ријеч “идиот“ и даје га Гандију. Ганди узима испитни лист и сједне. Неколико минута касније, Ганди одлази до професора и каже:

“Господине Питерс, ви сте потписали тест, али ми нисте дали оцјену.“…

FB stranuca: Like za kulturu


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО