Марковић пријети: Држава ће СИЛОМ закона Митрополију СПЦ довести познанију права

Црногорски премијер Душко Марковић запретио је да је држава Црна Гора спремна да и силом одузме имовину Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве!
Марковић је навео да СПЦ мора да поштује законе државе на чијој се територији налази, а да ће у супротном уследити казна.

– Митрополија црногорско-приморска и митрополит Амфилохије не поштују законе Црне Горе и не желе да прихвате да је Црна Гора независна држава, али ће држава, силом закона све довести познанију права. Влада ће још неко кратко време наставити разговоре о Закону о слободи вероисповести, а ако не буде сагласности, закон ће предложити Скупштини. Онда ћемо силом закона довести познанију права све у Црној Гори, па и Митрополију СПЦ – поручио је Марковић за РТЦГ.

Црна Гора, иначе, покушава да преотме црквену земљу и храмове СПЦ, као и да успостави своју тзв. ‘црногорску православну цркву’. Марковић је, такође, упозорио митрополита Амфилохија да не покушава да се супротстави законима Црне Горе, која је у НАТО, јер му може срушити све цркве!?!

– Митрополит Амфилохије са свештенством не уважава то што је Црна Гора чланица НАТО и европска држава. Питао сам га да ли стварно мисли да држава нема снаге да њихове незаконите интервенције у простору спречи и сруши. Имамо, можемо то урадити за један дан, за једну ноћ. И крстионицу и цркву на Румији и све друге цркве које граде без сагласности државе можемо да срушимо – навео је Марковић.

Митрополија: Хоће да праве партијску цркву!
Митрополија црногорско приморска СПЦ непрекидно подстиче и тражи дијалог о Предлогу закона о слободи вероисповести, али се противи отимању својих светиња и своје имовине, стоји у одговору СПЦ на Марковићеве претње.
“Припрема ли се то власт да опљачка и отме и храмове Цркве Божје да би стварала своју безбожну партијску ‘цркву’? Оно што смо очекивали од премијера Марковића није рушење обновљеног храма Свете Тројице на Румији, него дозвола за обнову храма Светог Петра Цетињског на Ловћену”, поручују из Митрополије.

(Агенције)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО