Цензура пјесме Београдског синдиката на Јутјубу

Пјесма „Свиће зора“ Београдског синдиката, посвећена литијама у Црној Гори недавно је ођекнула у јавности и за кратко вријеме сакупила више од милион прегледа на Јутјубу.

Међутим, онда на је сцену ступио алгоритам ове видео платформе, па се раст броја прегледа драстично успорио, и чак кренуо да се смањује. Поред тога пјесма није стигла ни до трендинг листе, иако има преко 500 000 прегледа.

– Усљед велике среће што је пјесма „Свиће зора“ са љубављу дочекана од нашег народа у Црној Гори, покушали смо да занемаримо неправду која нам се све вријеме наноси од стране корпорације „Јутјуб“. Наиме, након објављивања пјесме, која је само у првом дану имала 500 000 прегледа, нисмо постављени на трендинг листу, а све са циљем смањивања броја прегледа. Након тога смо свакодневно уочавали како се број прегледа рапидно успорава, а врло често и смањује. Након што је пјесма прешла милион прегледа, у периоду од 00 до 12 часова, број прегледа је према алгоритму „Јутјуба“ био свега 500, иако је досадашњи просјек прегледа у том истом периоду до сада износио 50 000.

Да не буде забуне, ову пјесму свакако нисмо радили због броја прегледа и трендинга, па је и то један од разлога због којег смо све вријеме ћутали. Међутим, како је овакво понашање „Јутјуба“ више него скандалозно, са циљем да се јавност, а поготово млади, информишу о постојању цензуре на Интернету, били смо приморани да реагујемо.

Очигледно је да исти они који у јавности константно настоје да умање број присутних грађана на литијама широм Црне Горе, сада смањују и број стварних прегледа пјесме „Свиће зора“, а корпорација „Јутјуб“ им то омогућава – наводи се у саопштењу Београдског синдиката.

Извор: novosti.rs


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО