Цијена софтвера за “Путеве РС” скочила на 4,67 милиона КМ

БАЊАЛУКА – Након што је набавка милионског софтвера за „Путеве Републике Српске“ пропала крајем прошле године, вршилац дужности директора тог предузећа Ненад Нешић је расписао нови тендер у којем је цијена пословног софтвера скочила за милион марака.

Нешић услуге набавке и имплементације пословног софтвера планира да плати 3,99 милиона КМ без ПДВ-а. С порезом цијена софтвера достиже 4,67 милиона КМ.

Пословни софтвер је само прије пола године био процијењен на чак милион марака мање, односно на 3,59 милиона КМ с ПДВ-ом.

Исто као и за претходни, у тендеру се наводи да софтвер који купују треба да омогући управљање финансијама, купцима, добављачима, пројектима, инвестицијама, процесом набавке, људским ресурсима и процесом утврђивања и размјене докумената.

Предмет испоруке треба да буде хардверска опрема, софтверске лиценце и услуга имплементације информационог система који се састоји из двије цјелине, ЕРП и ДМС.

Подсјећамо, након више од годину дана жалбених поступака у октобру је поништена набавка милионског софтвера у „Путевима“ за који су били заинтересовани главни играчи на домаћем ИТ тржишту.

Тендерску документацију у ранијем поступку су преузели највећи ИТ играчи у пословима са јавним сектором, између осталог, „Проинтер“, „Ланацо“, „ММСЦОДЕ“, „Планетсофт“, „Нитес“, „Телегроуп“…

У „Путевима“ су и раније, а и сада планирају да спроведу ограничен поступак јавне набавке, гђе постоји фаза претквалификације. То значи да кандидати подносе захтјеве за учешће, а „Путеви РС“ потврђују да ли су кандидати поуздани и способни за извршење уговора.

Након оцјењивања захтјева, „Путеви“ доносе одлуку о резултатима претквалификације, те само они који по оцјени овог предузећа буду квалификовани биће позвани да доставе понуде.

Није први пут да цијене вртоглаво расту
Раст цијене пословног софтвера за предузеће “Путеви РС” није једини овакав случај у посљедње вријеме.

Подсјећамо, информациони систем за “Шуме РС” првобитно је био процијењен на 5,5 милиона марака, да би затим цијена порасла на чак 17 милиона КМ.

КАПИТАЛ: Свјетлана Шурлан


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО