Пејџ и Јарамаз оживјели Партизан из мртвих и дигли га до Жућкове левице!


Браун промашио најважнији напад, црно-бели стигли до трећег Купа заредом, црвено-бели имали шест поена разлике на 35 секунди до краја регуларног дела.Када је дерби не може да не буде густо! Финале Купа Радивоја Кораћа донело нам је нову одличну, шаховску борбу Црвене звезде и Партизана, где се ништа није могло наслутити све до пред сам крај продужетка! Пред врхунском атмосфером препуног „Чаира“, где буквално није могла да падне ни игла, кошаркаши Партизана успели су да одбране пехар освојен прошле године на истом месту, против истог ривала – 85:84. Партизан носи кући Жућкову левицу! Вратили су се црно-бели „из мртвих“ на крају регуларног дела, губили су са шест поена разлике на 35 секунди пре краја, и на крају добили ово финале за памћење после продужетка после промашаја Берона за три, односно промашаја Брауна.

Све се решавало у продужетку овог чудесног финала. Тамо је Јарамаз сјајним шутем споља носио Партизан, док је Штимац враћао Звезду са пенала уз помоћ Давидовца. Пејџ је потом продао лопту, па је Звезда добила напад на уласку у последњи минут продужетка. После промашене тројке Берона Мозли је промашио два слободна бацања, па је Звезда имала напад за победу. Браун је ишао на продор, али није погодио шут о таблу.

Трифуновић је био на пеналима, промашио је прво, као и друго, Давидовац је узео лопту, али није успео да шутне на време.

И ту је био дефинитивно крај! Партизан је узео трећи Куп заредом!

Завршници у продужетку претходила је неизвесна завршница у регуларном делу утакмице… Веома битне поене Звезда је постигла преко Берона и Гиста у последња два минута када је стигла до предности. На то је одговорио Јарамаз далеком тројком. И на то је Звезда имала спреман одговор, Давидовац је прострелио још једну тројку. Пејџ је у наредном нападу погодио двојку уз фаул, Давидовац је вратио с пенала, а Пејџ убацио још једну тројку са којом је дао наду Партизану. На то се надовезао Пантер са фаулом у нападу… Партизан је имао напад за победу, осам секунди на располагању, а Пејџ је фаулиран на две секунде пре краја. Погодио је оба пенала, Пантер је промашио шут са целог терена и тако се отишло у продужетак иако је Звезда имала шест поена предности на 35 секунди пре краја.

Али, Звезди то није било довољно вечерас…

Извор: mozzartsport.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО