Митрополит Амфилохије: Власт „буди сјеме мржње“ у Црној Гори

Он је оцијенио да власт наставља „мржњу међу племенима“ и „буди сјеме мржње“, и то назвао злочином против Црне Горе

Подгорица

Сва Света Гора је задивљена и обрадована овим што се догађа у Црној Гори, казао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, обраћајући се окупљенима на вечерашњем окупљању због антицрквеног усвајања Закона о слободи вјероисповијести у Подгорици.

Амфилохије је прије обраћања грађанима дошао са Свете Горе.

Овај ход ће трајати до велике побједе, рекла је моја мала кума Уна и додала – до Христове побједе. Ове земаљске власти су пролазне, једина права побједа је побједа Божје правде. Ако ту побједу они не доживе, џабе им сва власт. Ово је путовање за Христову побједу и трајаће док Христос не побиједи у срцима свих нас, надам се и код ових на власти„, казао је Амфилохије.

Он је оцијенио да власт наставља „мржњу међу племенима“ и „буди сјеме мржње“, и то назвао злочином против Црне Горе.

Онима који себе поистовјећују са Црном Гором поручујем да они нијесу Црна Гора, већ је Црна Гора овај народ. Дај Боже да се ово рођење народа дотакне и ових на власти да се и они препороде“, казао је Амфилохије.

Отац Дражен Тупањанин из Херцеговине поручио је онима који су на челу државе да „могу да се барем тајно прикључе овој атмосфери“. „Дођи и види – кажемо свима њима да дођу и осјете ово чудо“, казао је он.

Он је оцијенио да литије неће друго трајати, јер „неправда не може опстати.“

Извор: ИН4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО