Ђукановић: Они чланови ДПС који иду на литије руше Црну Гору

Ђукановић је навео да ДПС не утиче на своје чланове у коју ће цркву ићи, али да се на литијама на које иду и чланови ДПС шаљу поруке о рушењу Црне Горе

Свој став о литијама вечерас је изнео и председник Црне Горе Мило Ђукановић, који је рекао да се вара онај ко мисли да ће истрајношћу у организацији литија државу натерати на капитулацију.

Он је навео да ДПС не утиче на своје чланове у коју ће цркву ићи, али да се на литијама на које иду и чланови ДПС шаљу поруке о рушењу Црне Горе.

  • Определите се ако желите да заједно градимо црногорско друштво као проевропско, онда се морате изузети из оних делова црквених манифестација на којима се атакује на државу Црну Гору.

Казао је да верује да ће бити дијалога између премијера Марковића и митрополита црногорско-приморског Амфилохија о Закону о слободи вероисповести, и да држава неће пристати на уцене:

  • Тврдим да је врло претенциозно и врло нетачно да се митрополит Амфилохије обраћа са трона Светог Петра Цетињског. Он је митрополит, коме је надлежан патријарх СПЦ и који може да га смени или рашчини ако делује мимо српских интереса.

Ђукановић је додао да се, по његовом сећању, „ово данас не разликује од почетка деведесетих када је Радован Караџић запомагао према Слободану Милошевићу да реши питање Срба и да то сада ради Мандић према Александру Вучићу“.

Ђукановић сматра да кључна дилема није око закона или имовине, већ о држави, и тврди да постоје три линије удара на Црну Гору.

Прочитајте и: Мило Ђукановић: Нећемо пристати на уцене

  • Прва линија је црквена јер се СПЦ „опире регистрацији“ у Црној Гори и не жели да буде део правног система, иако је то случај са СПЦ у Србији. Друга линија отпора је просрпска опозиција, а трећа линија удара су идеолози и актери великосрпског државног национализма из окружења.

Новости


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО