Митрополит Амфилохије: Ово што се догађа, то је живо чудо

То што се сада дешава у народу у Црној Гори, то је за мене неко живо чудо. Пробудио се народ! Све што је рађено од 1941. године рађено је у страху, на мржњи, на убиствима и злочинима. Наједанпут, народ се ослободио и то је оно што је најважније у овом тренутку, рекао је за „Глас Српске“ митрополит црногорско-приморски Амфилохије у интервјуу који ће бити објављен у сутрашњем броју нашег листа.

ЕКСКЛУЗИВНО Митрополит Амфилохије за "Глас": Ово што се догађа, то је живо чудо
ЕКСКЛУЗИВНО Митрополит Амфилохије за „Глас“: Ово што се догађа, то је живо чудо

У ексклузивном разговору са нашим новинарима митрополит је говорио о догађајима које је произвело усвајање Закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори, покушајима наметања такозваног црногорског идентетита, о томе како је својевремено Мило Ђукановић тражио да га одведе код патријарха Павла. Открио је и да има информације да Ватикан неће стати иза непризнате цркве коју води Мираш Дедеић, а тренутну ситуацију у Црној Гори најбоље је описао кроз примјер свог кумчета – мале Уне.

– Нико ово није очекивао. Они су вјероватно рачунали, кад је све кренуло, да ће то трајати дан или два. Међутим, то је толико дубоко, то је биће народа, а као примјер често наводим моју малу куму Уну. Њу је на литији у Подгорици отац држао на раменима, а она је, тада некрштена, у рукама држала икону. Наишао је полицајац који се насмијао кад је видио дијете, а она се окренула и рекла му: „Шта се смијете? Ово је много озбиљна ствар!“ Касније сам је крстио и она је сада моје кумче, али тим ријечима је рекла све. Много је озбиљна ситуација, а бојим се да ови на власти то нису схватили – рекао је митрополит.

Глас Српске


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО