Митрополит Амфилохије: Ово што се догађа, то је живо чудо

То што се сада дешава у народу у Црној Гори, то је за мене неко живо чудо. Пробудио се народ! Све што је рађено од 1941. године рађено је у страху, на мржњи, на убиствима и злочинима. Наједанпут, народ се ослободио и то је оно што је најважније у овом тренутку, рекао је за „Глас Српске“ митрополит црногорско-приморски Амфилохије у интервјуу који ће бити објављен у сутрашњем броју нашег листа.

ЕКСКЛУЗИВНО Митрополит Амфилохије за "Глас": Ово што се догађа, то је живо чудо
ЕКСКЛУЗИВНО Митрополит Амфилохије за „Глас“: Ово што се догађа, то је живо чудо

У ексклузивном разговору са нашим новинарима митрополит је говорио о догађајима које је произвело усвајање Закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори, покушајима наметања такозваног црногорског идентетита, о томе како је својевремено Мило Ђукановић тражио да га одведе код патријарха Павла. Открио је и да има информације да Ватикан неће стати иза непризнате цркве коју води Мираш Дедеић, а тренутну ситуацију у Црној Гори најбоље је описао кроз примјер свог кумчета – мале Уне.

– Нико ово није очекивао. Они су вјероватно рачунали, кад је све кренуло, да ће то трајати дан или два. Међутим, то је толико дубоко, то је биће народа, а као примјер често наводим моју малу куму Уну. Њу је на литији у Подгорици отац држао на раменима, а она је, тада некрштена, у рукама држала икону. Наишао је полицајац који се насмијао кад је видио дијете, а она се окренула и рекла му: „Шта се смијете? Ово је много озбиљна ствар!“ Касније сам је крстио и она је сада моје кумче, али тим ријечима је рекла све. Много је озбиљна ситуација, а бојим се да ови на власти то нису схватили – рекао је митрополит.

Глас Српске

One thought on “Митрополит Амфилохије: Ово што се догађа, то је живо чудо

  1. Осветласте образ браћо Србском народу ма где био.Достојни сте потомци славних предака. Срце ми вапи да дођем макар на једно сабрање народно у Црној Гори .Да ме помилују преци моји што ходише давно кршем Спарте Србске,поносом нашега рода. Помогни ми Свети Василије,слава ти и милост.Ћерајте насилнике до познанија права.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *