Ђукановић поручује: Литије су губљење времена!

Ђукановић поручује и да се „вара онај који мисли да ће истрајношћу у организацији литија државу натјерати на капитулацију“ и додаје да је то „губљење времена“

Мило Ђукановић / Митрополит црногорско приморски Амфилохије

Гостујући у емисији „Телескопија“ на РТЦГ, предсједник Црне Горе Мило Ђукановић казао је да вјерује да ће до доћи дијалога између премијера Душка Марковића и митрополита црногорско-приморског Амфилохија о Закону о слободи вјериспоисповијести.

Међутим, истакао је да ту нема много простора јер држава, како каже, неће пристати на уцјене.

Нагласио је да се вара свакo ко мисли да ће истрајношћу у организацији литија државу натјерати на капитулацију, уз  злурад коментар да је то „губљење времена“.

Оцијенио је да СПЦ, тиме што не жели да се региструје, жели да се представи као неко ко је изнад државе и да тако пошаље поруку да је Црна Гора још увијек теократска држава.

„Ко год се опредијелио да живи у овој земљи, ко год има потомство или га планира у овој земљи, мора размишљати да ли ће да му остави средњевјековну теократску српску државу Црну Гору или грађанску државу… државу у којој ће сви грађани и све вјерске заједнице имати иста права и равноправан положај… Када први пут пристане на уцјену, држава је себи потписала капитулацију“, закључио је Ђукановић.

По ко зна који пут истакао је да овдје није ријеч о закону и имовини, него о држави.

In4s


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО