Црногорски селектор примио благослов митрополита Амфилохија, министар му замјерио

Селектор ватерполо репрезентације Црне Горе Владимир Гојковић примио је у Цетињском манастиру благослов митрополита Амфилохија, што му је замјерио министар за спорт и младе у црногорској влади, Никола Јановић, иначе и сам некадашњи ватерполо репрезентативац Србије и Црне Горе, као и Црне Горе.

Након литургије у Цетињском манастиру, у недељу, Амфилохије је поздравио Гојковића и честитао на успјеху ватерполиста Црне Горе који су на управо завршеном првенству Европе у Будимпешти освојили бронзану медаљу, пренио је сајт Митрополије.

Амфилохије је Гојковићу и цијелој репрезентацији, која је, како је наведено, „прославила и себе и целу Црну Гору“, додијелио икону Свете Богородице Филеримске, „пожелевши да их штити мајка Божија, те да нам доносе медаље и побједе са будућих такмичења“.

Гојковић је, додаје се, захвалио „у име репрезентације на части и указаној пажњи“, и изразио задовољство што је био присутан на литургијском сабрању, те нагласио „да му подршка и благослов цркве много значи, као и цијелој ватерполо репрезентацији“.

Министар за спорт и младе у црногорској влади Никола Јановић, некадашњи ватерполо репрезентативац, али својевремено и саиграч Гојковића, поручио је селектору да се „држи“ благослова државе (Црне Горе) која, према његовом виђењу, „једина припада свима“.

„Не разумијем контекст црквених одликовања, посебно не у колективним спортовима. Држите се благослова и подршке државе, јер једино она припада свима у репрезентацији, као што репрезентација припада њој“, објављено је на Тњиттер налогу црногорског министарства.

Црногорског селектора Гојковића је иначе, већ одликовала митрополија Српске православне цркве 2013. године, орденом златног лика Светог Петра Ловћенског Тајновидца – Петар Други Петровић Његош.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО