У Билећи ухапшени припадници злогласног Кавачког кланa

У Билећи је вечерас проведена заједничка акција припадника Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Обавјештајно-сигурносне агенције (ОСА) заједно са другим полицијским агенцијама усмјерена на сузбијању кријумчарења дроге. Том приликом, како сазнаје Кликс, ухапшене су двије особе.


Кликс сазнаје од полицијских извора да се ради о држављанима Црне Горе односно припадницима злогласног Кавачког клана који је назив за организовану криминалну групу из Кавача, малог мјеста покрај Котора у Црној Гори.

Акција је проведена у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а РС, МУП-а КС, Граничне полиције БиХ, а двојац се терети за организирани криминал, у вези са кривичним дјелом из члана 195. истог закона неовлаштени промет опојним дрогама.

“Приликом реализације наведених активности, полицијски службеници СИПА-е су принудно зауставили и претресли једно возило и горе наведене особе, приликом чега су открили и привремено одузели око 600 грама непознате материја која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу кокаин. Наведене активности су извршене по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ. Осумњичени су приведени у просторије СИПА-е и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштву БиХ”, рекао нам је гласноговорник СИПА-е Лука Миладиновић.

Извор: Кlix


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО