„Пуцајте, ја и сада држим час“: Суспендована учитељица послала поруку из литије

Вишњићева је медијима саопштила да је ангажовала адвоката и да спрема одговор на дисциплински поступак, те да не очекује да ће остати без посла

СУСПЕНДОВАНА учитељица из Бара Рада Вишњић синоћ је уочи литије улицама Бара, на „Фејсбуку“објавила своју фотографију испред храма Светог Јована Владимира уз поруку „Пуцајте, ја и сада држим час“, што је чувена реченица професора и директора крагујевачке Гимназије, Милоја Павловића, изговорена 21. октобра 1941. којом је одбио понуду злочинаца да му се спасе живот, и који је стао у строј са својим ђацима и заједно с њима погинуо.

Подсетимо,популарна учитељица из Бара суспендована је пре два дана са посла у барској ОШ “Југославија” јер су њени ученици у току часа колективно цртали штрумпфове и обојили их у црвено-плаво-белу боју, што је она потом објавила на друштвеној мрежи Фејсбук.

Тај чин оштро је осудио локални ДПС, наводећи да је реч о злоупотреби деце, ширењу националне иконографије и гест острашћеног појединца.

У међувремену, Вишњићева је медијима саопштила да је ангажовала адвоката и да спрема одговор на дисциплински поступак, те да не очекује да ће остати без посла.

Вишњићева је у жижу јавности доспјела у средунакон што је управа школе против ње покренула поступак јер су ученици на њеном часу цртали штрумпфове на тробојци, док су из Министарства просвете оценили да је то злоупотреба деце у политичке и националне сврхе.

Она је навела да је од прекјуче суспендована иако, вели, није националиста, те да је у мисији ширења братства и јединства, да воли Црну Гору и да је члан ДПС-а.

Извор: Вечерње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО