Медији: Полиција крије колико је припадника САЈ на сјеверу Црне Горе

ПОДГОРИЦА – Црногорска Управа полиција крије информацију о томе колико је припадника елитних јединица упућено на сјевер Црне Горе, гдје су смјештени и колико ће то коштати грађане, пишу подгоричке Вијести, које, позивајући се на незванична сазнања, тврде да се они налазе у три хотела.

Позивајући се на више извора, подгорички дневник пише да се специјалци у Беранама налазе у приватном смјештају, али да власник тог беранског хотела није желио да говори за њих да, како се наводи, не би имао проблема.

Вијести пишу да руководство Управе полиције од сриједе није одговорило на питања – гдје ће бити смјештени специјалци, колико ће грађане Црне Горе коштати њихов смјештај, нити колико дуго ће се задржати тамо.

Полиција је саопштила раније да су специјалци распоређени у Бијелом Пољу, Беранама и Пљевљима, гдје ће обављати „редовне послове и задатке“ из надлежности Управе полиције.

У Пљевљима и Бијелом Пољу они такође, према незваничним информацијама подгоричког дневника, бораве у хотелима.

Из Управе полиције том листу није одговорено ни на питање о којим пословима и задацима је ријеч, због којих су специјалци послати у те три општине на сјеверу Црне Горе.

Умјесто одговора из Управе полиције је речено да неће одговарти на то питање – јер су, како се наводи, послали саопштење тим поводом и констатовали да је „добро познато шта су редовне активности полиције“.

Начелник Центра безбједности Пљевља Драган Славуљ јуче је негирао да су припадници САЈ-а дошли како би забранили литије, које се одржавају из протеста због усвојеног Закона о слободи вјероисповијести, којем се противи СПЦ и Митрополија црногорско приморска.

Он је на прес конференцији казао да то није тачно, већ да су „распоређени по одлуци менаџмента Управе полиције да пружају подршку припадницима Центра безбиједности Пљевља у обављању редовних задатака“.

Славуљ је, пише лист, истовремено демантовао и информације које се пласирају путем друштвених мрежа – да међу припадницима пљеваљске полиције има оних који одбијају послушност.

„Не знам одакле вам тај податак, ја га немам“, одговорио је начелник.

Лист додаје да „полицијски послови, према Закону о унутрашњим пословима, су заштита безбиједности грађана и Уставом утврђених слобода и права, заштита имовине, спречавање вршења и откривање кривичних дјела и прекршаја, проналажење учинилаца кривичних дјела и прекршаја и њихово довођење надлежним органима…“.

У Закону даље пише да међу те послове спада и одржавање јавног реда и мира, обезбјеђивање јавних окупљања грађана високог безбједносног ризика, обезбјеђивање одређених личности, објеката и простора, инспекцијски наџор и контрола безбједности у саобраћају, гранична контрола, контрола кретања и боравка странаца, обезбјеђивање услова за извршење задржавања лица и друге послови прописане законом.

Славуљ каже да је безбједност у Пљевљима добра и да су сви одговорни да тако остане, апелујући на грађане, посебно на млађе, да не уносе немир међу преко друштвених мрежа.

„Једино што у Пљевљима изазива неки осјећај несигурности јесу коментари преко друштвених мрежа. Данас свако има демократско право да пише свашта, да коментарише свашта, али исто има и одговорност за све то. Ми то пратимо, али сматрам ако изузмемо друштвене мреже да је стање стабилно и да овде нема разлога за уношење немира, нервозе и нетрпељивости, а камоли неких других ствари..“, рекао је начелник ЦБ-а Пљевља.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО