“СВЕТИЊЕ СЕ БРАНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ” Вукановић о нападима на њега због догађаја у Мркоњићима

Посљедња су времена дошла кад су комунисти и неокомунисти скочили да тобоже бране светиње од мене недостојног, поручио је народни посланик Небојша Вукановић, коментаришући реакцију требињског СНСД на његово понашање током посјете премијера Републике Српске Радована Вишковића Мркоњићима, родном мјесту Светог Василија Острошког.
Након што су га из ГО СНСД Требиње оптужили да је „вријеђао, прекидао, добацивао и непримјерено се понашао према делегацији Владе Републике Српске“ Вукановић је поручио да су се „на један миг сложно огласиле све нијансе црвене“.

– Усагласиле су се све нијансе црвене и Комитета, Лука и СНСД, Разјединитељи и Социјалисти, само је остало нејасно јесу ли изворни или ови нови, Петрови или Максимови, на коју страну је преломио бивши први Шешељев радикал Ћапа – упитао је Вукановић.

Наводи да „потомци удбаша, скојеваца и највећих комуниста, који су прогонили, отимали имовину и хапсили његове претке сада бране Цркву и свеце од њега”.


– Иако сам био максимално пристојан и водио нормалан разговор, безбожници и неокомунисти покушавају да постављање неколико простих питања премијеру представе као некакву бласфемију и безбожнички чин, иако је управо Вишковић раније тражио да одемо под Острог скупа и кажемо да ли крадемо државу – поручио је Вукановић.
Додаје да им није проблем што “муљају, намјештају тендер, али је проблем када он постави питање и тражи праведне казне за убице”.

– Православне светиње се тренутно бране у Црној Гори, а ја не виђох тамо њих, иако сам обишао пуно храмова и литија од Херцег Новог и Котора до Подгорице и Никшића, нити сам чуо да су рекли једну ријеч против Мила Ђукановића – поручио је Вукановић.

Подсјећамо, Вукановић је у Мркоњићима постављао премијеру Вишковићу бројна питања о криминалу и неријешеним убиствима тражећи да се закуне да не штити криминал, на шта су реаговали из СНСД уз поруку да “не бира ни мјесто ни вријеме да шаље поруке мржње”.

Извор: srpskanfo.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО