Новак Вешовић добио отказ због мирног перфоманса против Мила Ђукановића

Новак Вешовић из Берана добио је јуче отказ у фирми у којој је радио, само пола сата након што се у медијима и на друштвеним мрежама појавила фотографија на којој се Новак фотографисао са медицинском маском у знак мирног перформанса поводом доласка Мила Ђукановића на скуп ДПС-а који је јуче одржан у Беранама.

Новак је од 10. јуна 2019. године био запослен у фирми ,,Сецуритас Монтенегро“ Д.О.О Никшић и ангажован на пословима обезбјеђења у ЦЕДИС-у у Беранама. Позван је да хитно дође и раздужи опрему што је Новак синоћ и урадио. Од дана кад је запослен, Новак је често трпио провокације и упозорења да смањи ,,србовање“ и да се смири ако мисли да сачува посао.

Новак Вешовић

Позивао се на то да он поштено и одговорно ради свој посао, на шта послодавац није имао примједбе, а то како ће се изјашњавати његова је слободна воља. Иако им је сметало његово национално опредјељење продужавали су му уговор на период од 15 или мјесец дана само зато што им је био потребан радник који је вриједан и одговоран. Од дана кад је ступио у радни однос број слободних дана се смањивао, и плата је била све мања, а број радних сати се повећавао.

Често је без поговора радио по двије смјене, а плата од 280 евра, како му је обећано на почетку, у мјесецу јануару износила је свега 70 евра. Дешавало се да у 15 дана добије само 1 дан одмора, радио је прековремено, за празнике, Нову годину, Божић, а за овај рад му никад нису уплаћивани прековремени сати и накнада за рад у вријеме празника. До посла се тешко долази, због тешке материјалне ситуације био је приморан да ради, али није дозволио да неко дира у његово вјерско и национално питање.

Познат као миран, поштен и одговоран момак, Новак је својом причом најбољи примјер зашто нам млади одлазе из земље, како се јефтино искоришћава наша младост да би се неко обогатио и како се уцјенама врши притисак на Србе у Црној Гори. С друге стране, Новак Вешовић примјер је непристајања на уцјене и пријетње и да су вјера и нација питања интегритета човјека које је спреман да брани и по цијену отказа.

У Новој српској демократији очекују да ће се за овог честитог момка наћи посао у локалној управи,уколико се то не деси, посао ће му обезбиједити Демократски фронт.

На фотографији је Новак у тренутку кад је дошао да раздужи опрему и напусти посао.

Извор: ДФ


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО