Вучић у Мркоњић Граду: Српски народ и нашу цркву неће нико дијелити

“Ми смо исти народ и нема разлике између вас у Мркоњићу, Бањалуци или било гдје у Србији”, казао је предсјеник Србије Александар Вучић.

“Наша црква Српска. Ми се не стидимо Српског имена и то нам нико не може ускратити”, казао је Вучић током обраћања окупљенима у Мркоњић Граду.

Он је рекао да је посјетио и Машинску школу истичући да му је посебно драго што ове године има десет првачића више уз наду да ће их сљедеће године бити још више.

“Дали смо 600 хиљада КМ Гимназији и Машинској школи и то није једина помоћ Србије овом граду”, казао је Вучић. Он је рекао да ће опремити школе рачунарима и другим потребним машинама и да ће Србија направити зграду за њих.

“Помоћи ћемо и у путној инфраструктури а током састанка са привредницима ћемо сагледати начин да уђу у програм субвенција Србије како би отворили што више радних мјста и обезбиједили боље услове живота у Мркоњић Граду”, казао је Вучић обећавши да ће поново доћи у овај град.

“Још једном кажем да Србија неће дозволити никакве Олује, никакве тракторе али ћемо радити на помоћи и обезбјеђивању нових радних мјеста за све наше сународнике јер ми гледамо у будућност”.

Вучић заједно са званичницима Републике Српске и чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком у згради општине има састанак и са тамошњим привредницима.

Прије обраћања предсједник Србије Александар Вучић стигао је у Мркоњић Град, гдје је обишао Гимназију и Машинску школу.

Предсјеник Вучић је тражио да током посјете Дрвару посјети и град херој-Мркоњић Град, казао је члан Предсједништва Милорад Додик током обраћања окупљеним испред зграде у том граду.

“Ми морамо бити окупљени око једне идеје, око Републике Српске, Србије и Српске православне цркве. Ми морамо као и СПЦ да останемо јединствени, да очувамо свој идентитет језик и писмо”, казао је Додик, додајући да никакаве пођеле неће проћи.

“СПЦ мора бити јединствена на свим просторима”, казао је Додик након што је са Вучићем и Жељком Цвијановић обишао Машинску школу у Мркоњић Граду.

Након посјете Гимназији и Машинској школи у Мркоњић Граду Вучић ће у згради општине имати састанак са званичницима Републике Српске и привредницима са тог подручја.

Са Вучићем у Мркоњић Граду налази се предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, као и члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Вучић је овом приликом рекао да је домаћин ове посјете Милорад Додик, иако га је молио да оде кући, јер му је претходне ноћи умро отац.

Након посјете Мркоњић Граду Александар Вучић ће посјетити Дрвар гђе ће отворити погон фабрике “Јумко”.

Овом приликом предсједник Србије Гимназији је поклонио 300 хиљада евра.

Извор: Агенције/Моја Херцеговина


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО