Учитељица Рада: То су само штрумфови!

Учитељица ОШ Југославија Рада Вишњић, против које је покренут дисциплински поступак јер је објавила фотографију на којој њени ученици показују насликане тробојке са великим штрумфом, изјавила за Мондо да разумије реакцију директорице ове установе.


“Првог дана школске наставе у другом полугођу имали смо час ликовног васпитање на којем је наставна јединица било цртање украса. Рекла сам дјеци да цртају шта год желе.

Питали су “можемо ли оног штрумфа са друштевене мреже” и ја сам то прихватила”, испричала је Вишњић за МОНДО.

Учитељица из Бара каже да је фотографију са ученицима који су насликали штрумфа са друштвене мреже (на тробојки, оп. а.), објавила на свом фејсбук профиле као шалу.

“Ставила сам то на мој профил као шалу и директорица ме је звала и замолила да то макнем. Ја сам то и урадила, директорица само ради свој посао и ја њу разумијем. Неком сметају штрумфови и ја то разумијем”, додала је Вишњић уз опаску “то су само штрумфови, ми смо се само мало забавили”.

Директорица ОШ „Југославија“ Биљана Вукмановић потврдила је раније за РТЦГ да је покренула дисциплински поступак против учитељице те школе Раде Вишњић.

„У вези с наведеним случајем одмах су по сазнању предузете мјере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није мјесто у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко дјеловање, већ пријатно и безбједно мјесто за све ђаке“ казала је Вукмановићева за РТЦГ.

Извор:Мондо


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО