Дукљански идеолог Миленко Перовић: Црногорци су угрожени у Србији

Према дукљанском идеологу Миленку Перовићу, Српска православна црква у Црној Гори се „понаша окупаторски“

Perović
Миленко Перовић

Срби у Црној Гори нису угрожени, али Црногорци у Србији јесу, изложени су застрашивању и само је један корак до репресивних мјера, поручује дукљански идеолог Миленко Перовић, професор Универзитета у Новом Саду, у интервјуу за Радио Црне Горе, који му је уступио простор за низ оптужби изречених на рачун Србије, с циљем аболирања црногорских власти.

„Положај Црногораца данас у Србији је изузетно лош и изложени су изразитој нетрпељивости и нетолеранцији“, тврди Перовић, који је предсједник Савјета за сарадњу са исељеницима, пренио је Спутњик.

Перовић тврди да Црногорци у Србији данас доживљавају „таласе мржње које су својевремено доживљавали Хрвати, Словенци, Албанци, Бошњаци“.

„У последње вријеме посебно од припреме Закона о слободи вероисповести та нетрпељивост је доживела крешендо“, навео је Перовић.

Овај професор Универзитета у Новом Садум правоснажно осуђен за злостављање на послу свог асистента Слободана Саџакова тврди и да нема сумње да је безбједност Црногораца у Србији угрожена.

„Констатације да су угрожена права Срба у Црној Гори апсолутна су лаж и то најбоље показују бројеви“, казао је Перовић.

„На попису становништва 1991. године Срба је у Црној Гори било девет одсто, на последњем попису их је било скоро 29 одсто. Са друге стране, Црногораца је у Србији било преко 160.000, а данас их је око 38.000. Цифре саме по себи говоре“, рекао је Перовић.„Изгледа да су Црногорци дошли на ред као објекат мржње у Србији“, каже Перовић и додаје да су Црногорци то били и у референдумском процесу, што је, како тврди, осјетио на властитој кожи.

Према Перовићу, Српска православна црква у Црној Гори се „понаша окупаторски“.

Што она објективно и јесте. Ја се надам да ће држава Црна Гора имати снаге да одоли том притиску којем је изложена и да ће Српску православну цркву ставити на оно мјесто које јој припада, а то је да буде само једна од вјерских заједница, ни мање ни више од тога“, навео је Перовић.

Овај професор Универзитета у Новом Саду тврди да је Србија прежалила Косово, али Црну Гору „не може никако“.

Подсјетимо, он је мошти Светог Василија, назвао костима које се носају.

„Сваки пут кад СПЦ крене да носа нечије кости, настаје озбиљна опасност“

Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО