Црногорској власти драже да има сукоба него дијалога

Власт показују потпуно одсуство жеље за дијалогом у вези са Законом о слободи вјероисповјести а црква позива на миран и молитвен тон литија, али пошто је све већи број људи на улицама, теже је одржати поредак, оцјењује Гојко Перовић.

Ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић оцјенио је да хаос у Црној Гори ником добро не може донијети и устврдио да је властима у Црној Гори, како каже, „драже да има сукоба”, јер показују потпуно одсуство жеље за дијалогом у вези са Законом о слободи вјероисповјести.

Перовић у изјави за емисију „Вечерас заједно”, коју вечерас емитује Радио Београд, каже да све што иде у прилог стављања закона у други план, није добро, ни за цркву ни за народ.

„Јер, неко из власти ће радије да се бави немирима, сукобима и тучама него да га неко пита да ли си донио добар закон и хоћеш ли га поправити. Отворено тврдим да је властима у Црној Гори драже да има сукоба, јер показују потпуно одсуство жеље за дијалогом”, навео је Перовић, преноси Танјуг.

Перовић подсјећа да црква позива на миран и молитвен тон литија, али да, пошто је све већи број људи на улицама, теже је одржати поредак. Перовић наглашава да су литије које организује Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве већ мјесец дана откако је спорни Закон усвојен, легитиман грађански протест.

„Неко ће рећи да се народ пробудио, неко ће рећи да је чудо, неко, као власти у Црној Гори, да су то политичке демонстрације обучене у црквено рухо, али сви који прате збивања ових мјесец дана се слажу да толико народа на улицама у Црној Гори никад није било. Ово је борба за цркву, али и за Црну Гору која ће имати нормалне законе, поштовати основна људска права и Устав”, истиче Перовић.

Извор: Политика


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО