Брџа – симбол „тробојка“ револуције: Побиједићемо кућним васпитањем и осмјесима

Примјер храбрости „тробојка“ борбе Миливоје Брковић Брџа који је постао еталон за све оне који ових дана бране своје светиње и украшавају Црну Гори њеним традиционалним бојама, огласио се након изласка из притвора.

Он је заједно са још више од десет момака бранио тробојку која је украшавала пасарелу на Златици када су службеници полиције дошли да је уклоне насилним путем – сузавцима и шок бомбама.

„Побиједићемо кућним васпитањем и осмјесима. Браћо и сестре, једноставно нисам у могућности да одговорим свима појединачно. Посебно се морам захвалити пријатељима који су нас подржавали испред тужилаштва и суда, али и сваком човјеку који је на било који начин допринио нашој борби. Ми нисмо били лишени слободе, јер су слободе лишени само они који су изопштени из цркве. Ми смо најслободнији људи овога вијека. Мени се на терет ставља дјело „позивање на отпор“, тако да имам само једну недоумицу: Зашто нисам ухапшен прије дванаест година?, написао је Брковић на свом ФБ профилу.

Подгоричка господа, додаје он, још једном јавно позивају на мирна, достојанствена окупљања, поткована кућним васпитањем, која неће дозволити актуелном режиму, a што имају за циљ – да заведе ванредно стање и забрани било коју врсту окупљања.

„Морамо бити мудри а то није кукавичлук нити наводно његово прикривање. Бити мудар значи надиграти их креативношћу и осмјесима. На то немају одговор! Они су на нашем примјеру покушали да дисциплинују вас, што им није нити ће им поћи за руком. Подгоричка господа ће бити примјер православном свијету како се ненасилним отпором урушава један кримогени систем. Молим вас да запамтите ове људе: Минић Мина, Лука Тапушковић, Минић Радун, Марковић Жарко, Коковић Иван, Живковић Радуле, Жугић Митар, Булатовић Дражен и Коћело Немања“, казао је он.

На крају, додаје, „Брџа није херој а још мање жртва“.

Брџа је дијете поштене радничке породице, брат добрих момака, али и брат сваког поштеног човјека брани своје достојанство. Ту се завршава свака прича! Слога биће пораз врагу“, рекао је он и у наставку додао фотографију са писменим радом једне ученице на тему „Диживљај са зимског распуста“, која је написала да ће овај распуст памтити по одласку у цркву и на литије.

састав

Извор:Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО