Бранка Јанковића домаћа публика од синоћ има прилику да гледа у новој серији „Тате“, у којој тумачи лик Владе, а поред глумачког посла Бранко је већ неколико година посвећен сопственом бизнису – производњи сира, млека и сурутке.
Бранко се прије пет година преселио у село Гуњаци, код Осечине, гдје има фарму са 150 коза и бави се прерадом козјег млијека. Тамо живи са супругом Наташом, ћерком Ковиљком и сином Вукадином, а у Београд одлази кад год има пословне обавезе.

  • Ауто ми је канцеларија, рано устајем. Има засад доста посла. Инспиративан је ово посао, даје ти енергију и снагу. Ту сам са козама мало. Немам проблем што је људима ово све необично, нити да изађем пред људе са овом причом. Неки свјетски умјетници који су остварили велике каријере бавили су се сличним стварима и то им није представљало проблем да буду велики. Могу да кажем да је јако добро искуство, у првом тренутку је био велики шок када треба да водите рачуна о свему, а потом је све наставило да се развија својим током. Вјеровали или не, имам већ три газдинства око мене, у комшилуку су мојом иницијативом кренули да се баве козарством, а ја ћу се бавити њиховим откупом млека – испричао је својевремено Бранко за „Блиц“.
  • Како је нагласио, у родно село се првенствено вратио јер је желио да његова дјеца одрастају у природи и једу здраву храну.
  • Села су пуста, људи све незадовољнији исхраном. Тражи се здрава храна. Људи вапе за њом. У маркетима и кванташким пијацама је нема. Постепено сам почео да чувам своје имање од корова, а да себи, својој дјеци и пријатељима доносим здраву храну. То се брзо прочуло и ето… Пространства су пуста, а потенцијал огроман. Људи то препознају, само треба да се засучу рукави, порани рано ујутру и акција. Моја дјеца квалитетније одрастају у природи. Поред играчака играју се више са јарићима – навео је глумац.

Бранко је веома успјешан када је извоз сурутке у питању и извози је у Енглеску, Америку и у Аустралију.

  • Сурутка коју производим је на три континента. То је свјетски хит, а четрдесет одсто је боља од њихове управо због начина производње. Добио сам информације и да су моју сурутку пили фудбалери Манчестера – испричао је Бранко.

Како је том приликом навео, највећа подршка му је породица и без њихове потпоре не би успео да тако лако балансира између два посла.

  • Без подршке породице ни као глумац, ни као козар не бих успео. Пуно времена и посвећености захтјева и једно и друго. Родитељи више надгледају и контролишу развој стада. Супруга Наташа, која је иначе Бањалучанка, чува децу: сина Вукадина и ћерку Ковиљку, а ја сам или на сцени и снимању или на фарми у производњи сурутке и сира. Замислите да немам подршку. Све би пукло к’о кристална часа у милион парчади. Човек ништа не може без здраве породице – искрен је био Бранко.

ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО