У Подгорици синоћ преко 40.000 људи

Вјерници и свештенство Митрополије црногорско-приморске предвођено митрополитом Амфилохијем су након одслуженог молебана у Храму Христовог Васкрсења кренули у молитвену литију улицама Подгорице.

Након литије градом, вјерници и свештенство су се вратили испред храма, гдје се од 20 часова одржала свечана Светосавска академија.

Митрополит Амфилохије је казао да кроз литије васкрсава Црна Гора и народ у Црној Гори.

Он је казао да “ако страдамо, страдамо за правду и слободу, а не из мржње.”
“За све страдалнике се молимо и настављамо овај Сабор који датира још од древне Дукље”.

Митрополит Амфилохије је на Светосавској академији истакао да “ова собрања трају осам вијекова откад је Сава основао епархију на Превлаци.”
Митрополит је казао да није добро да црногорска власт “признаје лажну државу Косово” и одриче се прошлости.

“Није чудо да ти који се одричу прошлости доносе окупаторске и безбожничке законе. То није закон о слободи, него о поробљењу”.

Он је истакао да литије треба да буду без партијских, па и националних обиљежја. Истакао је да му се јављају многи полицајци који га моле да литије буду само црквене.

“Ја их разумијем, раде за хљеб”.

Говорећи о дешавањима на Златици, питао је коме смета тробојка која означава “слободу, једнакост и братство”.

Литија је синоћ ишла до Клиничког центра и назад до храма. Отац Предраг Шћепановић се захвалио особљу болнице, јер за протеклих 30 година ниједно свештено лице које долази код болесника није враћено са врата те установе.

Велики број грађана је кренуо и из Зете, према неким процјена преко 10.000.

Вјерни народ Куча и јуче је кренуо ка Подгорици. Литија са више од хиљаду људи је кренула у 16 часова, са ткз. петог километра, по хладном и кишовитом времену.

Кучи носе транспарент: “Не удри брата Србина, Црногорче”! На транспаренту “тробојци” налази се и лик војводе Марка Миљанова.

Извор: Борба


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО