Дочек ватерполиста у Подгорици уз повике: Бранићемо ових дана Црну Гору од душмана

Црна Гора вечерас је пала на испиту, на дочеку ватерполиста на Тргу независности. Игра момака Владимира Гојковића пала је у заборав неумјесним скандирањем које нико није покушао да прекине.

Током дочека који је преносила и РТЦГ, јасно су се чули и узвици – „Бранићемо ових дана Црну Гору од душмана“.

Изванредни селектор Владимир Гојковић, те један од најбољих ватерполиста у минулој деценији Александар Лека Ивовић са саиграчима дочекани су са одушевљењем, уз већ уобичајени фолклор, и узвике на италијанском језику.

Узвици које сигурно ниесу дошли из грла искрених љубитеља спорта и ватерпола, којих је на Тргу било. Али, било је и оних других, којима је свака свечаност овог типа повод да искажу властиту некултуру и мржњу према Србима.

Није тешко препознати од кога се ови, из читаве Црне Горе окупљени србофоби и љубитељи бесплатног бензина, спремају да „бране“ отаџбину. Нити чуди што од такви, баш на Савин-дан, долазе овакве поруке.

А, није тешко схватити ни зашто добар дио ове земље не може да се идентификује са „ајкулама“, „соколима“, „лавицама“ итд.

И, тешко ће се ишта промијенити, док се спортисти који бране боје црногорске селекције јасно не успротиве инструментализацији њихових успјеха у сврху промоције србофобије и партије која преко три деценије уништава Црну Гору.

Извор: Борба


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО