У Хрватску допутовао аутобус пун кинеских туриста из Вухана


На гранични пријелаз Брегана јучер је у Хрватску допутовао аутобус пун кинеских туриста из Вухана, кинеског града из којег је кренула епидемија коронавируса.
Према информацијама којима располаже Indех.hr, они су на подручје Европе допутовали авионом у Милано, одакле су аутобусом стигли у Хрватску. Наведено је и то да су прије тога на миланском аеродрому прошли кроз скенирања стања организма и да ниједан туриста није имао симптоме болести.

На граничном пријелазу Брегана су заустављени и добили су упутства шта да ураде уколико примијете симптоме.

Index.hr пише да је и возач аутобуса добио контакт епидемиолога којем се треба обратити уколико примијети да неко од путника има симптоме коронавируса.

С догађајем је упознат и Хрватски завод за јавно здравство који је раније објавио упуте и за путнике који иду у Кину те повратнике или туристе из Кине.

Подсјетимо, до сада је од коронавируса смртно страдало 56 особа, док је њих скоро 2.000 заражено. Вирус се први пут појавио у децембру у кинеском граду Вухану.

Данас је и кинески предсједник Xи Јинпинг након посебног састанка владе истакао како се ширење новог коронавируса убрзано одвија.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО