Ректор Богословије: Црква нема ништа против да омладина црта тробојке, само да се избјегавају сукоби са полицијом!

Ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић замолио је људе који фарбају подгоричке зидове тробојком да избјегавају сукоб са полицијом – јер су полицајци њихова браћа.

На Златици је у синоћњим нередима више особа ухапшено, а три полицајца и више грађана повријеђени су. У више инцидентних ситуација полиција је бацила сузавац, док су их окупљени гађали ватрометом и каменицама. Комунална полиција прекречила је тробојку.

“Молим младе људе који фарбају подгоричке зидове тробојком, и којима је у срцу и стара и садашња Црна Гора, да по сваку цијену избјегавају сукобе са полицијом – јер су полицајци њихова браћа. Како је ријеч о родољубивој и маштовитој омладини претпостављам да су многи од њих учесници наших литија. То је само додатни разлог да се избјегава свако насиље – јер наше црквене литије носе дух молитве и не-насиља чак и онда кад се литијски ход за тај дан – заврши. Све оно сто производи насиље и сукобе нека стане, а што доприноси љубави нека јача… Црква не позива на бојадисање зидова, али и нема ништа против. Мени се лично свиђа сваки траг црногорске историје и свака креатовност младости. Али само до оне тачке која не сукобљава са полицијом. Ово је моја лична молба, али и подсјећање на недавно саопштење Епископског савјета СПЦ”, казао је Перовић за “Вијести”.

Извор: borba.me


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО