Епилог сукоба у Подгорици: На свештеника Бранка Тапушковића бачен сузаваца његов син Лука ухапшен

Терор над Подгоричанима – Више особа повријеђено, бачен сузавац и на свештеника

Више особа је ухапшено, међу којима и син свештеника Лука Тапушковић, док су три полицајца и више грађана повријеђени у акцији полиције у подгоричком насељу Златица да заједно са комуналним полицајцима прекрече тробојку на пасарели.


На Златици је синоћ дошло до инцидента када је полиција бацила сузавац на мјесто гдје су грађани „чували“ тробојку осликану код пасареле у том насељу.

Полиција је окупљенима претходно издала наређење да се разиђу, али су грађани направили „живи зид“ око мурала.

Према свједочењу, сузавац је бачен и на свештеника Бранка Тапушковића, пароха Дољанског, а његов син је Лука приведен око поноћи.

Тробојка Краљевине Црне Горе, према Закону, ужива заштиту, на шта се окупљена омладина позивала, али је полиција поступила по наређењу.

Грађани су послије поновног апела полиције око 21.40 почели да се разилазе, а мурал је прекречен. Послије 22.00 часа почели су да се враћају, а полиција је поново бацила сузавац. Дим од сузавца тада је прекрио парк на Златици.

Више особа приведено је након што је полиција око 23.00 часа иза школе растјерала групу младића. Током инцидента наводно је повријеђен младић Б.П, који је непознатим предметом погођен у главу.

Из црногорске полиције су навели да је у заједничкој акцији службеника Управе полиције и комуналне полиције, ради санирања јавне површине, разбијена једна група грађана која је ометала ту активност.

„Првобитно су више пута упозорени да се разиђу, а потом им је издато наређење о које су се оглушили“, рекли су у Управи полиције Црне Горе.

Извор: СРНА


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО