Ухапшен колумниста и аналитичар Игор Дамјановић!

Дамјановић је познати борац у анти-НАТО камањи. Рачунајући на недавне опаске министра Бошковића и најаве интезивнијег, такозваног ”антихибридног” рата, очигледно се то односи на брутално хапшење свих оних који изражавају отпор тиранији.

Аналитичар и колумниста Игор Дамјановић ухапшен је данас због преписке на Фејсбуку са извјесним Алијом Ђукићем који је против њега поднио пријаву, сазнаје портал ИН4С.

Дамјановић је познати борац против НАТО-а и новинар који отворено критикује црногорску власт.

Овим хапшењем се потврђује намјера режима да бруталним поступањем и притварањима утиша све критичаре власти који изражавају отпор тиранији, што је у складу и са недавном опаском министра Бошковића и најавом интезивнијег, такозваног ”антихибридног” рата.

Сличне најаве у опширном интервјуу за Аналитику је обзнанио јавности и министар културе Александар Богдановић, који је, поздравивши недавно хапшење новинара, казао да ће се доношењем новог Закона о медијима предузети све расположиве мјере против портала који „у Црној Гори пропагирају туђе интересе и поруке“.

Хапшењем Дамјановића мсе, након ”случаја Вељовић”, очигледно уводи ”вербални деликт” као довољан разлог за хапшења и тортуру.

Подсјетимо, Никшићанин Милија Горановић кажњен је 500 евра, јер је на свом Фејсбук профилу, коментаришући директора Управе полиције Веселина Вељовића, написао “не прдњави прдњаво људска…”

Извир: Ин4с.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО