Кинези ће за пет дана изградити нову болницу

У Вухану, жаришту новог вируса, убрзано граде болницу с 1.000 кревета за лијечење пацијената заражених коронавирусом, од ког је умрло 26, а обољело више од 800. Кинески медији преносе да би болница могла да буде завршена до понедјељка.

kina-bolnica.jpg (276 KB)

Болница се гради у комплексу који је раније био предвиђен за локалне раднике, у баштама поред језера, на периферији града, јавио је један државни лист.

Око 35 копача и десет булдожера стигли су на земљиште гдје ће бити изграђена болница у четвртак увече, како би посао био завршен до понедјељка.

Поједини медији пишу да ће болница бити изграђена за 10 дана.

Вухан ће изградњом болнице опонашати раније искуство из Пекинга, током борбе против вируса САРС 2003. године, када је у предграђу главног града Кине за недјељу дана изграђена болница у којој је лијечена једна седмина свих заражених пацијената.

„То је било чудо уписано у историју медицинске науке“, наводи лист.

Болницу у Пекингу подигло је око 1.000 радника, а лијечило се око 700 пацијената.

Кина је појачала активности у сузбијању вируса, а изградња нове болнице једна је од њих.

Јавни превоз је обустављен у 10 градова у провинцији Хубеј, која има 60 милиона становника, храмови су затворени, преноси Ројтерс. Вухан, град са 10 милиона људи из кога је вирус потекао, те сусједни Хуанганг са седам милиона, налазе се у потпуној изолацији.

Жељезничке станице су већином затворене, летови су суспендовани и на главним саобраћајницама у и изван града постављене су контролни пунктови.

Шангај је затворио Дизниленд како би се спријечило ширење вируса.

Извор: Тањуг / Радио Требиње


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО