Осам Будвана ухапшено након молебана у Цетињском манастиру

Након тога, односно по доласку владике Методија у просторије Центра безбједности момци су пуштени на слободу.

ухапшени са владиком Методијем

Вечерас су службеници Управе полиције ухапсили осам Будвана након молебана који је служен у Цетињском манастиру, сазнаје портал ИН4С.

Након тога, односно по доласку владике Методија у просторије Центра безбједности момци су пуштени на слободу.

Момци су приведени без икаквог разлога, одмах након што су изашли из манастира, а против њих није покренут никакав прекршајни ни кривични поступак.

Грацун: Нису нас заплашили, бранићемо своје светиње још одлучније!

„Заједно са својим пријатељима из Будве, вечерас смо као и много пута раније отишли да се поклонимо моштима Светог Петра Цетињском и присуствујемо молебану. Мој рођени брат је свештеник, ја сам из вјерујуће породице, сваке недјеље присуствујем литургијама. Након завршетка молебана, заустављени смо од стране цетињске полиције и без икаквог повода приведени на информативни разговор“, казао је за наш портал Нико Грацун предсједник Општинског одбора Демократске српске странке Будва.

Нико Грацун и владика Методије

Тамо су даље додаје, задржани све док није дошао владика Методије да провјери шта се са њима дешава.

„Након интервенције владике ми смо пуштени на слободу и посебно бих истакао да против никога од нас није покренут никакав поступак, каже он и додаје:

Ово хапшење видим као покушај државе Црне Горе да застраши нас мирне и узорне грађане. У том науму нијесу успјели, нас не да нијесу уплашили већ смо спремни да још одлучније бранимо светиње, поштујући аманет наших предака који су у Паштровићима сами подигли и сачували бројне светиње„.

Подсјетимо, У Цетињском манастиру вечерас се служио молебан у знак подршке протестима против контроверзног Закона о слободи вјероисповијести. Манастир је био препун вјерника, а молебан је служио владика Методије.

Митрополија црногорско-приморска јуче је уважила сугестију Управе полиције и поручила да литије на Цетињу засад неће бити одржаване


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО