Борци Херцеговине: Пуна подршка СПЦ и српском народу у Црној Гори у очувању светиња.

Координациони одбор борачких организација Источне Херцеговине јуче је у Љубињу одржао другу редовну сједницу којој су присуствовали представници свих општинских и градских борачких организација са овог подручја. Генерална порука властима у РС је да мора престати понижавање српских бораца.

На сједници је разматран општи положај борачких категорија у РС за којег је констатовано да је незадовољавајући. Посебно је наглашена ситуација у јавним предузећима и установама, прије свега у Електропривреди РС. У том смислу је од Предсједништва БОРС затражена ванредна Скупштина БОРС на којој би се заузео став око положаја бораца и ђеце погинулих бораца запослених у овом, али и другим јавним предузећима и установама.

Став херцеговачких бораца је јединствен да ниједан борац и дијете погинулог борца не може бити технолошки вишак и на тај начин остати без радног мјеста.

“Све договоре који се воде између синдиката и менаџмента ЕПРС можемо прихватити само ако неко од ових категорија лично прихвати било какав договор. Сматрамо да они који су живот дали за Републику Српску нису заслужили да им дијете данас неко проглашава вишком, да они који су дали дијелове тијела или они који су срећом преживјели не могу бити никакав вишак”, наводи се у саопштењу са ове сједнице.

Такође је упозорено да је Координациони одбор БОИХ спреман свим средствима да брани статус својих категорија.

На данашњој сједници је дата пуна подршка генералу Миломиру Савчићу предсједнику БОРС-а против кога је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу за наводне ратне злочине. Затражено је од званичника Републике Српске да коначно предузму кораке како нико не би понижавао српског војника јер је ова оптужница уперена против свих нас.

Данас је дата и пуна подршка СПЦ и српском народу у Црној Гори у очувању светиња. Осуђено је доношење Закона о слободи вјероисповјести који је донесен крајем прошле године у Црној Гори.

Сједници је присуствовао и начелник општине Љубиње Дарко Крунић, који је информисао присутне о изградњи споменика и Спомен собе погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату у Љубињу.

istokrs.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО