Разговарали Вучић и Ђукановић

ЈЕРУСАЛИМ – Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је вечерас у Јерусалиму са предсједником Црне Горе Милом Ðукановићем о, како је изјавио за „Блиц“, о положају српског народа и о недавно усвојеном закону о вјерским слободама, али и већој координацији у будућим наступима пред европским институцијама.

Предсједник је са Ђукановићем разговарао, како је изјавио за Блиц, о положају српског народа и закону о слободи вјероисповести.

Он је пренио да су њихова становишта и позиције веома удаљене, и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став.

Додао је да је разговор био дуг, тежак и компексан.

„Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења“, рекао је Вучић.

Додао је да су тема биле и евроинтеграције.

„Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону“, рекао је Вучић.

Вучић је са Ðукановићем разговарао током вечере коју је предсједник Израела приредио за више десетина шефова држава и влада уочи сутрашњег обиљежавања 75. годишњице ослобођења концентрационог логора Аушвиц.


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО