НЕЋЕ БИТИ ЉЕКАРА, ПРОСВЈЕТНИХ РАДНИКА, ИНЖЕЊЕРА: Вапај др Данице Грујичић (ВИДЕО)

Проф. др Даница Грујичић свакодневно оперише туморе и спасава животе пацијентима. Недавно је одлучила да покуша да отклони бољке друштва, укорјењене у економији, политици и здравству.


Начелница Центра за неуроонкологију Клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије на Фејсбуку говори о проблемима данашњице, посебно о проблемима младих.

– „Ја заиста не могу да гледам како нам деца одлазе. Толико добре деце одлази, па чак и она која нису толико добра, то су ипак наша деца. Зар је могуће да њима ова земља не може да обезбеди стан, посао, ауто и да оду једном годишње на одмор? Зар је то толико много“ – каже за “Блиц” Даница Грујичић.

Према њеним речима, сва снага Србије је у младима и управо зато је одабрала Фејсбук како би им се обратила.

– Осећала сам потребу да се вапајем обратим младима. На Клиници имам сјајне младе људе који себи не могу да обезбеде ни новац за одлазак на конгрес. Млади доктори ће отићи и ја се стварно тога плашим. Не да неће имати ко мене да лечи, него неће бити лекара, инжењера, просветних радника. Ако сви одемо ова земља ће се препустити неком другом – апелује др Даница Грујичић.

Извор: Блиц


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО