Историја Црне Горе: „Нема назад моја драга Митрополијо, Преосвештенство, драги оци, нема повлачења, јер смо недужни пред Богом…“

Преносимо ФБ статус објављен на страници @Историја Црне Горе поводом одлуке Митрополије да откаже сутрашњу литију на Цетињу:

„Муко моја пређи на другога:

Бог ми је свједок колико сам труда одвојио да дам свој допринос у објавама на ову страницу поводом срамног изгласавања закона о вјероисповијести.
Био сам хапшен, прогоњен, пријетило ми се свакодневно до дана данашњега и са разноразаним увредама од стране неистомишљеника, кошара и партијских плаћеника, али ме то није спутавало да и даље дајем свој допринос присуством на литијама и помоћу финансијском из мога џепа сходно мојим скромним могућностима. Као анти члан политичких партија једини и примарни циљ је био и остао помоћ Цркви, јединој ствари у овим тешким неправедним временима у које сам вјеровао!

Одлучио сам да по први пут ово моје лично осјећање (пораз) подијелим са Вама у нади да то Вас неће спутати са вашега циља у случају не слагања самном и мојим ставом наставите пут борбе уз Цркву до остварења повлачења споменутог закона које је нас све грађане који су вјерници као и ја дубоко повриједило.

Да пређем на ствар, овај плакат или позив Митрополије црногорско приморске да пођемо мирно и достојанствено на литију у одбрани наших светиња Цетињем, а потом и повлачењем позива сматрам као издају према људима који су уз помоћ служби државне безбједности, полиције и усташким нацистичким пријетњама испраћени медијима без иједне казне због говора мржњи према суграђанима по мени извојевали побједу са само 300 споменутих грађана и спријечили литију.
Шта је било са заклетвом датом Владикама испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици на 45 степени? Шта је било за сав труд од мјесец дана излажења у масовном броју цифре од 150,000? Да ли са шаком јада да се играте са нама и сав наш труд падне у воду, а ово радимо у заједничком интересу? Зашто да нам ограничавају литије као са смо у концентрационом логору?

Зашто ми сви сјутра сами не пођемо на Цетиње ђе наша главна Митрополија и покажемо дивљацима да ми можемо на један достојанствен начин да искажемо наше негодовање овога срамнога закона?

Нема назад моја драга Митрополијо, Преосвештенство, драги оци, нема повлачења, јер смо недужни пред Богом. Зашто се играте са народом који је најзад почео да Вам вјерује!

Од сјутра почињемо стари програм објава из историје Црне Горе, а ово кукавичко повлачење схватам као пораз и повлачим из ове приче. Нека ми је Бог у мојој искреној жељи да ме сви Ви разумијете!“

Извор: Историја Црне Горе


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО