Игор Јурић: Пет моћника злоставља малољетнике, нисам једини који има доказе

Доказе и фотографије које посједујемо, а тичу се људи познатих јавности који злостављају дјецу, нису само код мене. Имају их и моја два пријатеља, и уколико ми се нешто деси, они ће их пустити у јавност, каже Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, који је недавно објелоданио да је пет моћника из Београда, Новог Сада и Суботице злостављало малољетнике.

Објава која оставља без ријечи, према ријечима Јурића, јесте „јавна тајна“ коју до сада нико није имао смјелости да објави, пишу Новости.

„Знао сам да то постоји, тачније сви у друштву, па и ви, новинари, посебно знате да је то, како се популарно назива, ‘јавна тајна’. Први пут су нам људи који поштују рад Фондације и који нам верују доставили и одређене доказе“, истиче Јурић.

„Конкретно, радимо већ дуго на овоме, тешко је доћи до ових људи, тешко је доказиво све о чему причам. Људи који су укључени у борбу против трговине људима знају о чему говорим. Пријаве ћемо поднети онда када буде довољно доказа да их пошаљемо тамо где им је и место. Имамо материјал да их јавно обелоданимо, али мени то није циљ. Желим да их видим у затвору. У разговору са нашим правним тимом, сложили смо се да морамо доћи до још неколико кључних ствари. Свесно сам ово обелоданио, да ти људи знају да ми знамо за њих. Хвала и храбрим људима који много ризикују тиме што нам помажу.“

Фондација „Тијана Јурић“ се од свог оснивања бори за безбједност ђеце, а слоган који наглашава да је то одговорност свих нас, за њу није само мртво слово на папиру.

„Искрено, страшно ми је уопште помислити да такви људи шетају слободно, а још ми је страшније што велики број њих има одређени утицај у друштву. Са тим се треба борити, велики број људи ме охрабрује, а истовремено ми говори да се чувам. Дакле, готово сви грађани земље знају да то постоји, али такође да су ти људи опасни“, додаје Јурић.

Извор: Новости


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО