Три рођена брата, три будућа официра и богојављенски крст

Ђорђе Рацковић, који је са браћом Николом и Алексом кадет треће године Војне академије, први је допливао до богојављенског крста на Савском језеру

Тешко је наћи већи комплимент једној војсци, једној држави него да се три рођена брата припремају да постану официри, да дијеле свој живот, љубав према домовини и све оно што живот чини великим и вриједним, изјавио је министар одбране Вулин који је разговарао са тројицом браће, кадетима Војне академије – Ђорђем, Николом и Алексом Рацковић, који су рођени 1998. године као тројке.

Повод пријема код министра одбране је успјех кадета Ђорђа Рацковића, који је овогодишњи победник пливања за богојављенски крст на Савском језеру, саопштило је Министарство одбране. Други до Часног крста допливао је Никола, а обојицу браће из публике је бодрио Алекса.

Пресрећан што је до Часног крста на Савском језеру допливао први, кадет Никола Рацковић скромно истиче да су побједници сви који су на Богојављење пливали за крст. Ово је први пут да плива за Часни крст, иако је годинама пратио манифестацију и слушао искуства брата Николе, коме је ово било друго богојављенско пливање.

И Ђорђе и Никола истичу да у конкуренцији од 57 пливача није било лако допливати први до Часног крста, али да им је значило то што су пливали раме уз раме, као и подршка трећег брата Алексе и родитеља, који су били у публици.

Тројица браће сада су на трећој години Војне академије, Ђорђе и Никола изабрали су смјер артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства, док се Алекса опредјелио за студије на смјеру оклопних јединица.

„Није било лако одвојити се од куће са 15 година и отиснути се у један озбиљан свијет, присјећају се браћа Рацковић, али наглашавају да им је то што су у Интернату Војне гимназије били заједно у соби помогло да се осјећају као код куће. Кажу да и данас размјењују искуства једни с другима, о настави на модулима које похађају, обуци, доживљајима.

На пријему код министра одбране, којем су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић и начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић, министар Вулин је кадете Ђорђа, Николу и Алексу Рацковић наградио седмодневним боравком са још једном особом у објектима Војне установе „Тара“

(Политика)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО