Краљ Никола бугарском краљу 1910: Ми Срби гајимо љубав према Вашем народу и благодаримо нашој заштитници Русији

Ја се клањам Вашим успјесима и благодарим Богу и Русији нашој великој заштитници, као и духу родољубља младога и енергичног народа бугарскога, што су постигнути, поручено је краљу Бугарске.

kralj nikola i kraljica milena, Božić
Краљ Никола и краљица Милена на Цетињу

Сједите и сједите дуго, дај Боже, на пријестолу славних Симеуна и Самуила и продужите братском љубављу одговорити на љубав коју ми Срби, најближа браћа, гајимо према Вама и Вашем народу, писало је у телеграму који ће краљ Никола упутио бугарском краљу Фердинанду Првом 1910. године.

У писму које је објавио цетињски лист ,,Глас Црногорца“ 1910. године, краљ Никола назвао је Русију великом заштитницом нашег народа и истакао да осјећа дивљење према родољубљу младог бугарског народа.

– Ја се клањам Вашим успјесима и благодарим Богу и Русији нашој великој заштитници, као и духу родољубља младога и енергичног народа бугарскога, што су постигнути, поручено је краљу Бугарске.

,,Глас Црногорца“, 1910. г.

Краљ Црне Горе истакао је наду да ће бугарски народ српском народу одговорити братском љубављу, а потом пожелио Фердинанду Првом да дуго сједи на престолу царева Симеона и Самуила.

Извор: Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО