Хусеин Хоџић: Подшка СПЦ, уколико власт не уважи њихов став, Херцег Нови може постати нови Крим!

Хоџић је нагласио да спорни Закон о слободи вјероисповијести треба да буде враћен и најмање што може бити учињено јесте компромис који треба да диктира Српска православна црква (СПЦ), а никако држава

Уколико власт у Црној Гори не уважи оно што тражи Митрополија црногорско-приморска може доћи до тешких сукоба, неслагања и дестабилизације и Херцег Нови може постати нови Крим, упозорио је предсједник Исламске вјерске заједнице Црне Горе за Будву и Боку Хусеин Хоџић.

Хоџић је нагласио да спорни Закон о слободи вјероисповијести треба да буде враћен и најмање што може бити учињено јесте компромис који треба да диктира Српска православна црква (СПЦ), а никако држава.
„Закон је донесено ад хок, брзо, а на крају ће нам рећи да није писан у Црној Гори, већ да је дошао написан, јер поново неко у Црној Гори треба да буде нови газда и да се ми поново мрзимо“, рекао је предсједник Исламске вјерске заједнице Црне Горе за Будву и Боку.

Он је нагласио да „НАТО интереси још нису ријешени и одатле дувају сви ти вјетрови“.

„Мислим да евроатлантске интеграције немају мјеста на Балкану док се његови народи не договоре. Једном су нас растурили, не би требало дозволити да нам то опет раде“, рекао је Хоџић за РТРС.

Он је оцијенио да Митрополија црногорско-приморска не треба да прихвати Закон о слободи вјероисповијести и да је потребно наћи компромис на задовољство СПЦ, те да је то могуће, уколико се желе избјећи сукоби.

„Са колегама сам сваки дан – нема попуштања, иде се до краја. Рекли су тако и ја им вјерујем. Иду тако поносно, озбиљно и достојанствено и не вјерујем да ће протести стати док се не нађе прихватљиво рјешење за СПЦ и њену имовину, односно светиње“, рекао је Хоџић.

Он је изразио наду да ће Митрополија имати подршку, те да се већ види да је има и то не само на нивоу Црне Горе, будући да је тема постала планетарна.

Хоџић је рекао да се у знак подршке срцем и душом придружио Митрополији и православном народу са жељом да успију да одбране оно за шта су устали, напомињући да је изражавајући подршку Митрополији и СПЦ много ризиковао, јер је у Црној Гори, прије свега, странац.

„Али, ако може у Влади Црне Горе бошњачки министар да стане на чело геј параде и да је предводи, зашто не могу ја отићи на протест и заштитити право другог“, упитао је Хоџић.

Он је истакао да је цијели свој радни вијек заговарао да треба бранити онога коме помоћ треба, те не гледати ко је онај коме је неправда учињена, а ко је тај коме ћеш се замјерити.

„Познат сам као таква особа и често ми се то разбијало о главу кроз моју вишедеценијску службу, али ево – остао сам жив и хоћу опет да говорим“, рекао је Хоџић.

Хоџић је нагласио да веома добро зна колика је неправда која је учињена СПЦ овим законом, колико је тешка и колико боли, јер је он неко ко је радни вијек провео борећи се за имовину Исламске заједнице.

Он је поручио да ће наставити да се бори, не само за Митрополију, него за свакога у свијету.

Од: Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО