Влада Црне Горе послала поруку митрополиту Амфилохију

Влада Црне Горе поручила је данас митропоиту Амфилохију да се она бира на демократским изборима, а не на литијама.
Митрополит је на синоћњој литији у Подгорици рекао да ако Закон о слободи вјероисповијести не буде повучен, црногорску владу треба срушити.

“Ниједна влада се није бирала, нити ће бити рушена на литијама, било којим поводом”, саопштено је из Валде Црне Горе, објављено је на Владином званичном Тwitter налогу.

Влада се, поручено је, бира у парламенту вољом представника народа изабраних на демократским изборима.

“Уставом је то забрањено, а дјеловање Цркве одвојено од државе, па ће и Влада и сви државни органи одлучно стајати на позицији одбране Устава и закона, и на њима заснованог поретка. Ниједан закон па макар не био ни одличан ни врло добар – не уводи безакоње, него ред и поредак у некој области друштвеног живота”, наводи се у реаговању Владе.

Из Владе подсјећају грађане и вјернике и свештенство – да управо ријеч Божја заповиједа да се вјерник моли за власт у оном мјесту гдје живи да би због општег добра и њему било добро.

“По православном учењу – ко се противи закону, противи се и Божјем поретку. На крају, жалимо што и овом изјавом митрополит још једном показује да се не држи Устава, већ неодрживе позиције да је Црква изнад државе иако је Црна Гора демократска и секуларна држава. А за очекивати је да буде вјерски поглавар којег управо ова влада држи за свог легитимног саговорника”, поручују из Владе.

Додали су да остају посвећени дијалогу с Митрополијом црногорско-приморском у циљу пуног разумијевања закона, његове боље имплементације и стварања услова за потписивање темељног уговора.

“Најмање толико очекујемо и од митрополита Амфилохија”, навели су из Владе.

(Агенције)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО