Породица Зуровац коначно у новом дому

Да „кад се Херцеговци сложе, и олово пливати може“ још једном су показали чланови Завичајног удружења „Херцеговина“. Уз њихову помоћ породица Дејана Зуровца уселила се у нови дом у Озренској улици у Суботици.


Како смо прике нешто више од осам мјесеци писали, Дејан је, ношен ратним вихором, избјегао из родног Мостара и годинама се селио и био подстанар. На конкурсу Комесаријата за избјеглице добио је кућу, али се врло брзо испоставило да у њу треба доста улагања.

И поред труда и рада, уз непрестану борбу са болешћу, Дејан толико новца није имао.

А ко ће коме, ако не свој своме. Тако су први у помоћ притекли земљаци, Херцеговци, а потом и многи други наши суграђани.

  • Мало је рећи колико смо срећни и мало је рећи хвала за све што су људи урадили за нас. Све је комплетно урађено, од темеља до крова, инсталације, прозори и врата, унутра је све опремљено – пун утисака прича Дејан, поносно дочекујући госте на вратима новог дома. – Сада нас је овде четворо, добили смо и насљедника Михајла и пуно нам је срце. Ко год да је некада остао без крова над главом зна колика је ово радост.

Како кажу у Завичајном удружењу „Херцеговина“, Дејан им се прије десетак мјесеци обратио са молбом да му се, због изузетно тешке материјалне и здравствене ситуације, помогне у обнови неусловне куће.

  • Уз помоћ и труд свих чланова удружења и наших пријатеља успјели смо да кућу ставимо под кров, а сада и да је средимо опремимо – истиче Драгослав Андрић, председник ЗУ „Херцеговина“, који је са осталим члановима Дејану уручио кључеве новог дома. – Велики број људи се прикључио акцији, свако колико је могао, неки у новцу, неки у материјалу а неки и својим радом. Свима се од срца захваљујемо и срећни смо што су Дејан и његова породица у новом дому.

Извор: subotica.com


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО