Величанствена крстовданска литија у Никшићу

Више од 30.000 Никшићана учествовало је вечерас у крстовданској литији током које су још једном послали јасну поруку црногорској власти да неће дати светиње и да закон о слободи вјероисповијести требају да ставе ван правне снаге.

Протојереј Никола Маројевић је истакао да је мирно и достојанствено окупљање вјерника широм Црне Горе већ сада историја.

„Ова драма, на улицама Црне Горе, а видимо проширила се на многе земље гдје живе православни хришћани, надмашује и нас као њене протагонисте“, рекао је Маројевић.

Он је казао да Црна Гора у којој данас живе није Црна Гора за коју су живјели и гинули њихови преци.

„Наш народ, ма како га звали, Срби или Црногорци, Црногорци или Срби, православни хришћани – то смо ми, никада није био раја. Раја нисмо били ни под петовјековном турском империјом, а данас би од нас да направе рају! Дах слободе који проносимо овим улицама, овим духовним лавиринтима, не може угушити нико. Као ни сјај у нашим очима и радост на лицима“, поручио је отац Маројевић.

Отац Маројевић је рекао да само народ који носи Бога у себи може да буде слободан, а да само човјек обасјан вјечним вриједностима, моралом, достојанством, поштењем, вјером – има наде да ће опстати.

„Чувајмо храмове, бранимо домове, не дајмо на образ. Живјела слобода“, закључио је отац Маројевић.

Извор:Агенције


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО