Вучић: Стрепим да се полако брише име Српске православне цркве у Црној Гори

Предсједник Србије је појаснио да се полако брише име Српске цркве у Црној Гори и да ће у тој земљи остати митрополије и епархије, чиме ће, како је навео, неки хтјети и успјети да смире страсти.

Гостујући у јутарњем програму телевизије „Прва“, Вучић је казао да ће се показати да је био у праву.

Он је појаснио да се полако брише име Српске цркве у Црној Гори и да ће у тој земљи остати митрополије и епархије, чиме ће, како је навео, неки хтјети и успјети да смире страсти.


„Али моја ријеч се неће промијенити и остаће иста. Ниједног секунда нисам бранио Цркви да се изјасни по националним питањима, као што се и ја изјашњавам“, истакао је он.

На питање о ситуацији у Црној Гори и његовој изјави да је СПЦ тадреса црногорске власти за евентуалне преговоре, а не Митрополија црногорско-приморска, предсједник Србије је одговорио констатацијом да су му као политичком ветерану познати сви трикови.

„Покушаће да сједну са Митрополијом црногорско-приморском и постигну договор. На мени је да укажем на то да се ради о покушају напада на Српску цркву, а не на митрополију или неку епархију.“

Вучић је коментарисао и однос са Милом Ђукановићем, казавши да су у пристојним односима као два предсједника.

„У пристојним смо односима, исто као и са предсједником Северне Македоније Стевом Пендаровским“, рекао је предсједник Србије.

Вучић је додао да његове ријечи о Црној Гори не нарушавају пристојне односе, јер имају различите интересе.

„Моја је обавеза да имам пристојне односе. Нећу ваљда тенкове да шаљем на Црну Гору? Али имам довољно образа, части и храбрости да кажем који су интереси српског народа, а Срба у Црној Гори има 28,75 одсто. Понављаћу то до новог пописа, јер постоји велика борба, пошто неки покушавају да смање број Срба“, навео је Вучић.

Он је истакао да се на смањењу броја Срба ради озбиљним кампањама, укључујући и снимање филмова о окупацији Црне Горе од стране Срба, што су све, како је оцијенио, историјски фалсификати.

Извор:Ин4С


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО