А што се тиче нас…

Ми смо се баш потрудили да не успијемо.
Разбили смо се у хиљаду комада без буке, без жеље да се саставимо. Знакови поред пута водили су нас у погрешном смјеру. Јесмо ли тако хтјели, или нисмо знали?
Не знам шта смо једно другом били, али ако је љубав држање за руке, поклони за рођендане, годишњице, онда се сигурно нисмо вољели.

Не бих се кладила да знаш када ми је рођендан, али зато бих живот ставила на коцку да ћеш по највећем мраку наћи сваки мој младеж и уснама и прстима. Не сјећам се ни када нам се десило ово. Знам да смо се једно у другом препознали, а све остало је дошло само по себи. Глад, жеља, круг.

Љубав је нешто сасвим друго. Љубав је кад сањамо исте снове, кад имамо наше мале тајне, заједничке фотографије, планове за будућност.

Ми нисмо имали времена за снове, нисмо имали планове ни за сутра, а камо ли за будућност. Имали смо у ствари јаку жељу од које се умире, лакше него од љубави. Нико не љуби као ти, нико не гори као ја, зато и пеку додири, зато боли тијело, зато никад не нађеш мир. Није то љубав, љубав је за слабиће, ово се једном доживи, а онда од тог и живиш и умиреш па како год да се звало.
А што се тиче нас, отишли смо у три лијепе, као да нас није ни било.

Снежана А. Топаловић


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО
Немири и пуцњава на Космету: Подигнута борбена готовост Војске СрбијеСтошић: Хвала Херцеговини на љубави и гостопримствуИВАН ЋЕ ЖИВЕТИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА, ДОБРИ ЉУДИ СУ МУ ПРЕОКРЕНУЛИ ЖИВОТ: Хероји су нам ОТКРИЛИ СВЕ о томе, ДИВНО!Мошти мајке Светог Василија Острошког изложене у цркви у Мркоњићима – Вјерници ће их цјеливати у наредним данимаЕлектротехнички факултет у Подгорици евакуисан због пријетње: Оно у Србији је ништаУ Модричи избјегнута трагедија: Мушкарац пиштољем пријетио да ће убити 2 особеУхапшен масовни убица из Младеновца: Сумња се да је имао саучеснике!Осам мртвих, више од 10 рањених у пуцњави код Младеновца, 600 припадника специјалних јединица трага за нападачем„ОН ЈЕ РАЗМАЖЕНО, ОБЕСНО, МОНСТРУОЗНО ДЕТЕ!“ Тишину испред школе прекинуо вапај једне мајке: „Био ми је у кући, а моја ћерка му је била на списку“ (ВИДЕО)Црна Гора: Први пут одата пошта жртвама НАТО бомбардовања