Црногорски историчар се руга вjерницима: Здраво је за шећераше да шетају, дуго ће то трајати (ВИДЕО)

Новак Аџић у емисији „Аргументи“ на РТЦГ циничноje рекао да су литије добре за здравље учесника и да то могло да траје и више од годину дана

У емисији „Аргументи“ на РТЦГ адвокат Владан С. Бојић, координатор Правног савета ИН4С-а, суочио је ставове са историчаром Новаком Аџићем поводом Закона о слободи вероисповијести.

Упитан да прокоментарише поступак Српске православне цркве, која је на изгласавање срамног закона одговорила позивом вjерном народу да учествује у молебанима и литијама, Аџић је цинично истакао:

  • Српска црква је одлучила да сад молебане и литије спроводи два пута недељно. То је њихово легитимно право. Док год су мирни протести, у складу с уставом и законом, ја имам разумијевања за то, иако то не подржавам. Мислим да ће морати добро да се набилдују, јер ће то дуго трајати. То је здраво и у кардио-васкуларном смислу, јер то може, у погледу примјене закона да траје годину-годину и кусур, и то је добро за здравље свих који у томе учествују, и ја то поштујем, иако се не слажем са тим.
  • Добро је и за шећераше, дијабетичаре, а добро је у кардио-васкуларном смислу шетати перманентно… дуго ће то трајати – закључио је Аџић.

Адвокат Владан С. Бојић оценио је да је овакав карикатурални закон највећи канцер и удес који је могао задесити Црну Гору.

(in4s.net)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

НОВО