Отворено писмо министрици Наталији Тривић

Поштована министрице Тривић,
 
Након више апела просвјетних радника одлучио сам да Вам се обратим на овај начин.  Последњих година од како сте Ви министар на сцени је потпуно урушавање образовног система који се из образовног претвара у послушничко-уцјењивачки. Уцјењивање младих људи и просвјетних радника задњих дана доживљава свој врхунац како идемо у сусрет новој школској години кроз потписивање нових уговора а све у циљу присилног регрутовања људи за рад у кампањи на страни партија режима  а поготово у Уједињеној Српској и СНСД-у.
 
Због тога апелујем на Вас, да хитно прекинете праксу уцјењивања наставничког особља да се учлањују у владајуће партије како би добили тромјесечне уговоре да раде од септембра. Ако се већ не бојите закона да ће вас санкционисати за ове злоупотребе, нити народа да ће вас казнити на изборима, плашите ли се макар Бога и суда српске историје која ће вас запамтити као народну разјединитељку и министрицу која је девијантне појаве увела у нашу провјету.
 
Док је Српске и Срба никад нам туђин није стварао историју а поготово одређивао оно шта ћемо учити у школама а сигуран сам да то неће бити кадар ни Кристијан Шмит са којим водите обрачуне у медијима док сопственим поступцима урушавате образовни систем Републике Српске и тиме чините услуге нашим непријатељима.
 
Уцјењивање образованих људи да узму чланску карту Уједињене Српске или СНСД-а у замјену да од септембра опет имају шансу за раде у школама, назабиљежен је атак на просјету и наставнички позив а оруђе које режим користи за тај атак сте Ви, госпођо Тривић а не неки странац. Уцјењујете, заплашујете и пријетите младим људима преко кадрова које сте именовали за руководиоце у школама.  Питам се шта би нам данас рекао на ова „стручна“ именовања први српски министар просвјете славни Доситеј Обрадовић.
 
Госпођо Тривић, ако већ морате своме шефу и његовом великом шефу да оправдате своје ничим заслужено мјесто министра образовања ове напаћене земље онда барем учините нешто корисно и дајте оставку.
 
Срдачно,

Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО