Зашто је смијењен Гојко Перовић?

Зашто је Гојко Перовић смијењен са дужности ректора Цетињске богословије?
Зато јер је, у јеку литија против отимања црквене имовине, народ мирио а не завађао као Милови медији, Вучићеви таблоиди и њихови политички трабанти са свим својим везама и везицама. Зато што је проповиједао: “Нема нама молитве без њих нити има њима Црне Горе без нас” и освојио срца Црногораца и Срба који се не желе мрзити и који желе живјети као оно што јесу: браћа!

Зато што је смиривао све зле страсти и мржње! Зато што је, кад су литије достојанствено пролазиле поред Хусеин пашине џамије у Пљевљима, па се чуо езан, јер је било вријеме муслиманске молитве, рекао: “Овај глас који сте сада управо чули, то је глас једнога брата. А наш глас овдје јесте глас другога брата. Рођеног брата. Када ово кажем не преувеличавам. Преносим оно библијско памћење. Од два Аврамова сина, Исмаила и Исака, потичу двије библијске традиције, два исповиједања.”

Зато што Синоду који га је смијенио није синод него испостава власти Александра Вучића чији је циљ продубљивање мржње у Црној Гори.

Зато што Милу Ђукановићу сада, у јеку шовинистичке кампање против устоличења митрополита Јоаникија у његовом сједишту у Цетињском манастиру, треба разлог да националним Црногорцима каже: “Ето, ако је српској цркви сметао Гојко Перовић, можете мислити шта мисле о вама”!

Зато што је у вријеме литија Александру Вучићу поручио да не долази у Црну Гору, јер је знао да његова појава иде на руку шовинизму Мила Ђукановића!

Јер је Милу Ђукановићу и његовом хушкачком медијском апарату, којекаквим академицима и активистима увијек давао најбоље одговоре!

Зато што му је јасно да су њих двојица демонски близанци криминала, шовинизма и подјела!

Зато што је то порука свим епископима и свештеницима СПЦ од стране самог Вучићевог патријарха Порфирија Перића како ће проћи они који се супростављају плановима нарцисоидног и осветољубивог деспота!

Јер није уцјењиви девијант попут Владимира Вукашиновића, Пахомија Гачића, Василија Качавенде, Стефана Шарића којима под Вучићевим патријархом Порфиријем никада ништа неће фалити и који ће добијати унапрјеђења и незаслужене привилегије, ма шта год урадили и коме год претворили живот у пакао.

Јер кад Синод који толерише овакве девијанте некога оптужи за “негативне поступке”, то значи да је радио јако добро, а то се у Порфиријевом систему вриједности строго кажњава.

Јер је, за разлику од благоглагољивог и слаткорјечивог Порфирија, неко ко живи оно што проповиједа.

Јер је то услуга за сваког бљувача мржње и шовинисту, од Александра Раковића до Андреја Николаидиса, у чијим скученим свјетоназорима нема мјеста за некога с емпатијом према другоме, у “нашим” или “њиховим” редовима.

Због тога што му је јасно да је “Српски свет” шарена лажа за свођење Срба на херметички затворене и раштркане енклаве под снажним Вучићевим утицајем, а из којих би се шовинизмом распаљивао шовинизам других народа на обострану корист криминалаца на власти и ојађивање сиротиње.

Јер је и Црногорац и Србин, а никоме другоме не брани да буде или то обоје или једно или друго ако је брат/сестра људско биће.

Јер није окречени гроб, већ хришћанин и јер заиста вјерује у Јеванђеље и озбиљно схвата оно што у њему пише.

Зато што је најбољи доказ да се у Црној Гори и бившој Југославији сваки истински глас помирења систематски уништава, кажњава и затире.

(Преокрет/ Вук Бачановић)


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО