IN MEMORIAM – ВЛАДО МИЛОШЕВИЋ


Преминуо је Владо Милошевић, Билећанин који је живео у Београду а цео живот помагао родну Херцеговину и Билећу. Владо је био један од оснивача Завичајног клуба Билећана, Радио Билеће, Радио Гацка, „Ђоровићевих сусрета“ књижевника у Билећи, часописа „Нова зора“…
Владо Милошевић рођен је 1935. године у селу Риоца код Билеће.
Основну школу завршио је у родноме крају, а гимназију у Бачкој Паланци. У Београду завршава Економски факултет и као један од најбољих студената бива примљен на рад у Радио-телевизију Београд, где је углавном био на руководећим местма, да би у „златно доба“ у време Милана Вукоша био у два мандата заменик директора РТВ Београд.
Радни век завршава на месту оснивача Сектора за истраживање и развој програма где започиње процес дигитализације националне информативне куће.
За све време свога трајања није заборавио родни крај а поготово када је почео рат на простору БиХ, када се безрезервно ангажује на помоћи угроженом српском народу на територији ове бивше југословенске републике.
На почетку рата 1992. године један је од оснивача Завичајног клуба Билећана у Београду, а одмах затим постао је и подпредседник Координационог одбора Срба из Херцеговине у Београду. Немерљив је његов допринос угроженом народу у Херцеговини.
За вријеме рата један је од оснивача Радио Билеће и Радио Гацка којима је пружио велику стручну и техничку помоћ преко кадрова из РТВ Београд.
После окончања рата постао је председник Фонда „Владимир и Светозар Ћоровић“ преко кога се 1997. године покрећу „Ћоровићеви сусрети“ књижевника у Билећи и историчара у Гацку.
У то време се покреће часопис „Нова зора“ у коме је Владо био један од оснивача.
Заједница завичајних клубова Херцеговаца изгубила је једног од највреднијих чланова.

Слободан Вујовић
http://www.bileca.rs/in-memoriam-vlado-milosevic/


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО