Расту тензије пред Општином Будва, обезбеђење изгурало Царевића из зграде /ВИДЕО/

Службеници приватног обезбеђења изгурали су из зграде Општине Будва председник Општине Марка Царевића. Он је, како је то и најавио јутрос кренуо на посао, али су га службеници приватног обезбеђења у томе спречили. Царевић је заједно са шефом кабинета Николом Јовановићем изгуран из зграде Општине.

Припадници обезбеђења на груб начин из зграде Општине су изгурали и камермана Телевизије Вијести. Царевић је због дешавања полицији поднео кривичну пријаву, преносе „Вијести“.

Он је казао да на списку нема печата, деловодника, да је мимо тендера доведена приватна агенција за обезбеђење, те да Општина има агенцију за обезбеђење са којом је закључен уговор.

Ни председник СО Будва Крсто Радовић није пуштен да уђе у зграду Општине.

Он је позвао лидера Црногорске Владимира Булатовића „да ако има имало људскости изађе“. Казао је и да син министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића „троши у Будви на хиљаде евра дневно“, а да полицијски службеници зарађују по 20 еура.

Радовић је казао да су на улазу у зграду Општине припадници агенција „Гардијан“ која је на изборима штитила штабове ДПС у Будви.

Бивши градоначелник Будве и одборник Демократа Драган Краповић враћен је са улаза, јер га, како му је речено, нема на списку. Питао је ко је састављао списак, „да ли власник агенције или Мило Ђукановић“.

„На сваког грађанина је по један припадник обезбеђења. Ко је платио обезбеђење“, питао је Краповић и навео да је у питању агенције „Гардијан“ власништво Дарка Перовића.

Одборник Демократа Драган Краповић поднео је пријаву полицији против особа из приватног обезбеђења које су га спречиле да уђе на своје радно место.

Јовановић је казао да је списак саставио Владимир Булатовић.

Испред зграде је велики број грађана, а појачано је и присуство полиције.

Грађани данас неће моћи да улазе у зграду Општине и користе услуге.

Обезбеђење насрнуло на секретаре Општине 

Припадници приватног обезбеђења који су у згради Општине, казали су „Вијестима“, да ће пуштати искључиво запослене који су на списку.

На списку су потпредседник Општине Будва Марко Марковић, главна администраторка Даница Ковачевић, секретари и запослени у скупштинској служби. Међутим како „Вијести“ преносе обезбеђење је насрнуло на секретаре.

Припадници приватног обезбеђење „Гардијан“ без легитимација насрнули су на будванске општинске секретара Младена Микијеља и Николу Пламенца.

Полиција је запретила обезбеђењу да ће реаговати ако буде дирала јавне функционере.

Спутњик


ТВОЈЕ МИШЉЕЊЕ!?

НОВО